Procestechnologie

Het project is opgedeeld in drie onderzoeksthema’s, ook wel werkpakketten genoemd.
Binnen een werkpakket werken lectoren, docenten, experts en studenten samen om meer kennis en ervaring op te doen op dit specifieke gebied.

Het werkpakket Procestechnologie concentreert zich op technologische bewerkingen van verse waterlinzen. Met het doel om deze veilig, aantrekkelijk en breed beschikbaar te maken als eiwitbron.

De onderzoekers gebruiken verschillende technieken en zoeken antwoorden op deze vragen:

  1. Wat is het effect van verschillende droogtechnieken op de eiwitkwaliteit?
  2. Welke droogtechnieken kunnen op een kosten-efficiënte manier worden ingezet?
  3. Kan de techniek PEF (Pulsed Electric Fields) ingezet worden in de voorbehandeling van de waterlinzen?
  4. Op welke manier kan extrusie de smaakeigenschappen van het eiwitproduct uit waterlinzen verbeteren?
  5. Kunnen zware metalen uit de grondstof worden verwijderd met behulp van membraanfiltratie?
  6. Kunnen fermentatietechnieken de voedingswaarde en smaakeigenschappen van waterlinzen verbeteren?

Werkpakketcoördinatoren:

Mike van 't Land
Docentonderzoeker Food Technology / Lectoraat Eiwittransitie in Voeding
HAS Green Academy

Folkert Faber
Docentonderzoeker Bioprocestechnologie
Hanzehogeschool

Lees meer artikelen: